One Pocket Series gaat 25 juni van start!

Eindelijk is het zo ver, een One Pocket tour in Nederland! Alle voorbereidingen zijn getroffen. Met trots kondigen wij, het OPS team, de start van de One Pocket Series aan. Op 25 juni zal de tour zijn debuut maken in Hague 5, het epicentrum van One Pocket in Nederland!

De opzet van de OPS is geïnspireerd door de World Pool Series. De OPS bestaat uit 3 open toernooien die worden gecombineerd met een ranking. De top 16 van de ranking na deze 3 toernooien plaatst zich voor de Grand Finale. In totaal wordt er maar liefst €2500 aan het prijzengeld toegevoegd.

Wanneer men deelneemt aan de One Pocket Series, neemt men deel aan twee rankings. Naast onze eigen ranking, van waaruit spelers zich kunnen plaatsen voor de OPS Grand Finale, zijn de open ranking toernooien ook gekoppeld aan de nationale pool ranking. De OPS toernooien zijn gekwalificeerd als ‘KNBB B toernooien’ waarbij de daarbij behorende puntenverdeling wordt gehanteerd.

Het is niet verplicht om lid te zijn van de KNBB om deel te nemen aan de OPS toernooien. Het is wel verplicht om lid te zijn van de KNBB als je via de OPS toernooien punten wilt behalen voor de nationale ranking. Elke poolspeler met een minimaal KNBB-lidmaatschap kan deelnemen aan de ranking toernooien van Pool Ranking Nederland.

Daarnaast hebben we een nieuw element, overgenomen van de WPS en gemixt met ons eigen One Pocket creativiteit, toegevoegd aan het format: de MKB-Expert Shoot Out. Op hill-hill zal een shoot out geschoten worden om de wedstrijd te bepalen. Lees hier meer over de details van de shoot out, de opzet van de OPS, speeldata en het format dat gespeeld wordt. 

Tot 25 juni in Hague 5!

 

Share this Post