Marc Bijsterbosch wint het succesvolle debuut toernooi van de OPS

Marc Bijsterbosch wint het succesvolle debuut toernooi van de OPS

Tim De Ruyter 2

Tim De Ruyter

Het was een geweldig debuut van de One Pocket Series in het one pocket epicentrum van Nederland, Hague 5. Marc Bijsterbosch is de trotse winnaar van het allereerste toernooi afgelopen zondag. In de finale speelde hij tegen niemand minder dan Tim De Ruyter. Marc was met zijn enorme bank, en pot geweld te sterk voor Tim en won met 3-1 de 1e prijs van €450.

We startten de dag om 11 uur met een vol veld van 32 deelnemers, dat voor meer dan de helft uit Hague 5 spelers bestond, en 4 spelers op de wachtlijst. Het was een dag met 16 shoot outs in het vooruitzicht. De MKB-Expert shoot out was een groot succes. Het bracht extra spanning met zich mee en heeft ervoor gezorgd dat de wedstrijdduur in bedwang te houden was. Een geweldige ervaring.

Pepijn de Wit

Om 19:30 uur startten de kwart finales met Arthur Mooibroek, Rolf van As, Pepijn de Wit, Tim De Ruyter, Tim Jonkman, Marc Bijsterbosch, Jelle Kijlstra en Same Afzali. In overleg werd besloten om de shoot out door te trekken tot aan de finale. Alleen de finale was dus een volledige race naar de 3 zonder shoot out. Deze kleine wijziging in het format zal ook aangehouden worden tijdens de komende toernooien. Drie van de vier kwart finales werden uiteindelijk ook beslist door de shoot out. Bij de één werd een foul gemaakt waardoor de shoot out werd verloren, bij de ander werd de bal per ongeluk in de tegenstander’s pocket geschoten, en 1 shoot out werd op de ‘normale’ manier gewonnen. Dit bracht uiteraard enige spanning en emotie met zich mee en dat is wat dit format zo aantrekkelijk maakt. Het publiek ziet en voelt de spanning wanneer ze naar een wedstrijd zitten te kijken die door 1 bal beslist gaat worden.

Rolf van As

De halve finales gingen tussen Pepijn de Wit & Marc Bijsterbosch en Rolf van As & Tim De Ruyter. Ook toen werd er weer een shoot out gehouden, deze keer tussen Marc en Pepijn, waarbij Pepijn aan het kortste eind trok. Rolf moest na een goed toernooi zijn meerdere erkennen in Tim met een 1-3 eindstand.

Kijk hier voor alle uitslagen van het 1e OPS championship en bekijk hier de OPS ranking. 23 Juli reizen we met z’n allen af naar de Distel in Roosendaal voor de 2e editie. Schrijf je in via CueScore om jezelf te verzekeren van een plek! Wees op tijd want de inschrijvingen gaan hard!

 

Share this Post