Ivar Saris wint 1e OPS Open 2018 – Een weekend vol actie

Ivar Saris wint 1e OPS Open 2018 – Een weekend vol actie

Afgelopen zondag was de aftrap van het 2e seizoen van de One Pocket Series in Hague 5. De actie begon echter al op vrijdag. Zaterdag was het helemaal een dolle boel en het toernooi, dat Ivar Saris uiteindelijk op zijn naam wist te schrijven, was nog niet eens begonnen!

Vrijdag kwam onze eerste deelnemer van buiten de Benelux aan, de Deense one pocket fanaat Sebastian Trolle. Afgereisd naar Nederland om de one pocket actie te bewonderen en verwonderd was hij. Vrijdagavond stond in het teken van One Pocket en bank pool (ringgame) actie met een aantal lokale poolers vanuit Hague 5, Alex Lely en Sebastian.

Alex Lely (links) en Christoph Reintjes (rechts)

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Alex Lely op zaterdag een race naar de 1000 straight pool speelde tegen Christoph Reintjes voor €4000 p.p. welke via de live stream van OrangeForks Productions te volgen was. Een 17 uur lange titanen strijd gewonnen door Alex Lely. Een grind zonder hoge breaks. Een drug voor Alex. Even later stond hij weer netjes aan de start van het 1e OPS Open, net als een aantal anderen die tot het einde zijn blijven kijken. 

De rest van Hague 5 stond natuurlijk in het teken van One Pocket! Overal waar je keek, waren spelers zich aan het voorbereiden op het toernooi de dag erna. De Duitsers Thomas Kirsch en Peter Sellnau kwamen hun deel van de actie alvast halen. Tim De Ruyter kon ook niet wachten en liep de club binnen direct nadat hij terugkwam van de Eurotour in Oostenrijk. Een geweldige sfeer. Goede vibes. Ivar Saris nam een avondje rust na de Eurotour. Dat bleek een goede keus.

1e One Pocket Series Open

Het toernooi afgelopen zondag was een succesvolle opening van het seizoen, op een aantal kinderziektes van de live stream na. Het toernooi zat al weken voor de start vol en we eindigden met een reservelijst van maar liefst 14 spelers. Je zou bijna zeggen dat het te goed gaat! Het was een dag vol shoot outs en monster grinds. De langste wedstrijd, Thomas Kirsch tegen Sebastian Trolle, duurde maar liefst 3 uur! De jongste deelnemer van de dag was de 12-jarige Mika van Berkel. Hij heeft een arm waar hij menig medemens angst mee inboezemt en heeft het one pocket virus al opgepikt. Dat vinden wij natuurlijk helemaal prachtig. Dat is waarom we deze tour uiteindelijk zijn begonnen, om spelers van elke leeftijd te inspireren het spel te gaan spelen. Mika heeft zich zelfs al voor alle komende OPS ranking toernooien ingeschreven.

Mika van Berkel

Resultaten

De top 8 ziet er als volgt uit:

  1. Ivar Saris
  2. Alex Lely
  3. Tim De Ruyter
  4. Jelle Kijlstra
  5. Sanne Krom
  6. Pepijn de Wit
  7. Gethin Davies
  8. Nimesha Perera

De verassing van de dag was toch wel Gethin Davies. Hij wist zich met overwinningen op Joost Vollebregt, Billy Kelly, Mika van Berkel, en de Duitser Thomas Kirsch te plaatsen voor de kwartfinales. Ook Nimesha Perera, winnaar van de shoot out ranking 2017, heeft een goede prestatie geleverd met het behalen van de kwartfinale. Dit toernooi won hij uiteraard ook nog een shoot out om in het toernooi te blijven.

De usual suspects van de tour vochten de strijd om de titel van dit openingstoernooi uit. De cijfers waren duidelijk tijdens de kwartfinales. De eerste kwartfinale tussen Alex Lely en Sanne Krom eindigde in een 3-0 voor Alex. Ook de kwartfinales tussen Jelle Kijlstra en Gethin Davies en Tim De Ruyter tegen Nimesha eindigden in een 3-0 in het voordeel van respectievelijk Jelle en Tim. Ivar Saris wint zijn kwartfinale met 3-1 van Pepijn de Wit.

De eerste halve finale tussen Alex Lely en Tim De Ruyter werd wederom een 3-0 overwinning voor Alex. Ivar wint zijn halve finale met 3-1 van Jelle.

De finale was uiteindelijk een echte zenuwslopende 2 uur durende grind. Beide spelers hadden een lang weekend achter de rug maar hielden niet op met vechten tot het bittere einde. De finale eindigde in een 3-2 overwinning voor Ivar. Ons schema schreef een format voor met een shoot out tot aan de finale. Alleen de finale was dus een race naar de 3 zonder shoot out.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kijk hier voor alle uitslagen van het 1e OPS Open. De One Pocket Series ranking vind je op deze pagina en de shoot out ranking is hier terug te vinden.

Inschrijven

Door de grote interesse hebbeen we de inschrijving voor de komende toernooien ook al geopend. Daarmee hebben we nu al 21 betaalde inschrijvingen ontvangen gespreid over de 3 open ranking toernooien. De betaal gegevens vind je op de informatie pagina. Stuur de organisatie een bericht over de betaling en wij zorgen dat je op de lijst wordt geplaatst.

Dankwoord

Wij willen graag onze dank uiten aan hen die hebben bijgedragen aan dit weekend. Met speciale dank aan Govert-Jan Vos voor de wedstrijdleiding, Frederique Rijsdijk Fotografie voor de foto’s en het helpen opzetten van live stream, Hague 5 en het personeel voor de service en het faciliteren van de actie tot in de late uurtjes, Gino De Ruyter voor de hulp met CueScore software en Howard Holwijn voor de altijd lekkere broodjes die iedereen voorzien van de nodige energie en eetplezier.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Hague 5, Cued Clothing, Sonny’s Billiard supplies, OnePocket.org en Poolhead.

Share this Post