3e OPS Open kent een nieuwe winnaar: Jelle Kijlstra

3e OPS Open kent een nieuwe winnaar: Jelle Kijlstra

Met een bescheiden fist pump na de laatste bal die Jelle gister maakte, deelde hij zijn blijdschap over zijn eerste one pocket overwinning in het mooie poollokaal aan de gracht in Amsterdam. Jelle heeft een mooie staat van dienst, maar een one pocket toernooi ontbrak nog op zijn lijstje. Tot afgelopen zondag. In de finale speelde hij tegen een eveneens nieuw gezicht in een One Pocket Series finale, Michael Verbeek, en won deze offensief gespeelde wedstrijd met 3-1.

Michael Verbeek

Tweeëntwintig* spelers begonnen gister aan het 3e OPS Open van 2018 in Poollokaal de Gracht waaronder een aantal nieuwe gezichten en dat is precies wat we willen! Nieuwe gezichten. Het doel van de One Pocket Series, naast het faciliteren van regelmatig in competitief verband one pocket te kunnen spelen, is om het spel zelf populairder te maken en meer spelers kennis te laten maken en te inspireren het spel vaker te gaan spelen.

De top 8 zag er als volgt uit:

  1. Jelle Kijlstra
  2. Michael Verbeek
  3. Ijsbrand Bergisch
  4. Pepijn de Wit
  5. Hugo Hecht
  6. Steven Verharen
  7. Jamal Akkouh
  8. Marko Nielsen

Jelle Kijlstra stijgt met deze overwinning naar plek 2 van de OPS ranking, die hij deelt met Pepijn de Wit. Ivar Saris staat ondanks zijn afwezigheid gister nog steeds op eenzame hoogte op plek 1 na het winnen van de eerste 2 edities. Tim De Ruyter volgt op plek 4, de altijd trouwe Duitse bezoeker Thomas Kirsch staat op plek 5, Steven Verharen, de eigenaar van het one pocket epicenter in Nederland (Hague 5), volgt op plek 6. Tim Jonkman staat na 2 deelnames op nummer 7 en Marko Nielsen op 8. Kijk hier voor de volledige OPS ranking en hier voor alle resultaten van gister.

Deze diashow vereist JavaScript.

De huidige top 4 van de ranking is verzekerd van een plek in de Grand Finale die op 23 september gehouden zal worden in Hague 5. Er is nog van alles mogelijk voor alle andere deelnemers! Het 4e en laatste open toernooi van dit jaar op 12 augustus in Woensel zal de doorslag gaan geven voor wie zich uiteindelijk zal plaatsen voor de finale dag met een gegarandeerde prijzenpot van €1300!

Inschrijven voor het 4e OPS Open kan via: https://cuescore.com/tournament/4e+One+Pocket+Series+Open/2142397.

*Doordat dit toernooi het minimaal aantal deelnemers van 26 niet heeft gehaald zal dit toernooi dat meetelt voor de Nationale Pool Ranking Nederland degraderen tot een KNBB B-toernooi met de daarbij behorende punten. 

Share this Post