[vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_single_image image=”1282″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”slideInLeft” link=”http://www.cuedclothing.com”][vc_single_image image=”415″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”slideInLeft” link=”http://www.facebook.com/Hague5″][vc_single_image image=”1296″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”slideInLeft” link=”http://www.onepocket.org”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

DE SHOOT OUT!

One Ball One Pocket 
Best of 1

One ball one pocket heeft geen officieel vastgestelde regels. Onderstaande regels zijn opgesteld met advies van OnePocket.org.


Tot aan de finale wordt bij elke hill-hill situatie, in frames, een shoot out gehouden in de vorm van het spel One Ball One Pocket.

REGELS

Wie begint?

  • De spelers laggen om te bepalen wie de shoot out begint. De speler die de lag wint, bepaalt wie begint. De beginnende speler heeft de keuze tussen de twee gebruikelijke onderste corner pockets (pocket C en F in de afbeelding onderaan de pagina).

Het eerste schot

  • De object bal wordt in het midden van de onderste korte band gelegd (zie afbeelding).
  • De beginnende speler krijgt ball in hand vanuit de kitchen.  
  • De beginnende speler mag tijdens zijn/haar eerste schot de bal NIET maken in zijn/haar pocket. Wanneer de bal wel gepot wordt in zijn/haar pocket, of die van de tegenstander, tijdens de openingsstoot, is de shoot out direct verloren. Wanneer de bal in een van de andere 4 pockets gaat tijdens de openingsstoot, wordt een ‘re-rack’ gespeeld. 

Spel verloop

  • De speler die het eerst op 1 punt komt, wint de shoot out en daarmee de wedstrijd.
  • Wanneer de object bal tijdens het spel in één van de andere vier pockets (A,B,D,E) wordt gemaakt, wordt deze op de footspot teruggelegd, zoals gebruikelijk is in one pocket.

FOULS
Bij One Ball One Pocket gelden de reguliere one pocket regels op 2 uitzonderingen na. 

  • Men mag maximaal 2 ballen schuldig zijn. Wanneer een speler een foul maakt wanneer hij/zij op -2 staat, en dus op -3 komt (ongeacht of deze fouls wel of niet in 3 opeenvolgende beurten zijn gemaakt) verliest men de shoot out.  
  • Bij elke foul komt een bal terug op tafel. In dit geval dus ook als men nog geen bal gemaakt heeft. 
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1323″ img_size=”full” alignment=”center” css_animation=”slideInLeft”][/vc_column][/vc_row]